Mod De Preparare
Pui cu ardei gras la tigaie – o mâncărică extrem de rapidă, ieftină, extrem de aromată (trăiască ardeiul!) și sățioasă. Fă-o când nu ai inspirație sau timp pentru ceva mai complicat!
- Taie pieptul de pui în fâșii. Asezonează-l, într-un bol, cu ulei/unt topit, boia, sare și piper. Încinge uleiul/untul într-o tigaie care nu lipește. Călește bucățile de pui 4-5 minute, întorcându-le din când în când de pe o parte pe alta.
- Când ai călit tot puiul, scoate-l într-un vas și pune la sotat ardeiul tăiat fâșii, în uleiul rămas de la pui. Când vezi că începe să se înmoaie ușor, pune la loc puiul, amestecă, mai asezonează cu sare și piper dacă simți nevoia.
- Pune capacul și lasă să se facă până se frăgezește puiul și se aromatizează de la ardei. Dă capacul la o parte și mai lasă până se evaporă lichidul aproape de tot.
Îl poți servi alături de niște orez sau o porție de cartofi.
Alte rețete rapide delicioase:
Caserolă de Cordon Bleu
Gnocchi cu șuncă și brânzeturi
Pui la cuptor cu 3 ingrediente
Foto: shutterstock