Un desert pe care îl cumpăram cu toții cu drag din cofetăriile de odinioară, mai ales cu ocazii festive. Cum ce se găsește acum pe piață nu mai are același gust, am decis să le facem de casă, după rețeta originală.
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare și pune o hârtie pergament pe o tavă.
Într-un bol călduț, bate untul cu o spatulă până devine cremos și maleabil. Adaugă zahărul, bate cu putere. Cerne făina deasupra și încorporeaz-o, încet încet.
Separat, bate albușurile până obții o spumă tare. Adaugă spuma de albușuri peste celălalt aluatul înainte format, amestecând cu mișcari largi, de jos în sus.
Pune aluatul într-un poș și toarnă formele în tavă, sub binecunoscuta formă lunguiață, la o distanță considerabilă între ele, deoarece se vor lăți la căldură.
Dă la cuptor 7-8 minute.
Alte rețete de biscuiți delicioși:
Foto: shutterstock