Mod De Preparare
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de paste cu ciuperci este rețeta pe care ți-am pregătit-o mai jos. Rețeta se face din ingrediente simple, puține și deloc costisitoare, în timp record și cu minimum de efort. Cât ai zice „paste” ai pregătit masa pentru 4 persoane! Citește cum faci paste cremoase cu ciuperci!
Paste cremoase cu ciuperci
Rețetă simplă de paste cremoase cu ciuperci:
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, dar cu un minut mai puțin. Păstrează o cană de apă de la paste, separat și apoi scurge-le pe ele.
- Feliază ciupercile. Topește 1 lingură de unt la foc mic, într-o tigaie mare. Călește un minut ceapa și usturoiul.
- Dă focul mai mare, adaugă ciupercile și lasă-le la făcut până când se evaporă apa din ele. Mai lasă-le pe foc încă 5 minute, până când încep să se rumenească.
- Adaugă restul de 2 linguri de unt și amestecă până se topește.
- Micșorează un pic focul. Adaugă pastele, 3 sferturi din apa ținută de la paste și parmezanul ras. Amestecă ușor și cât mai larg pentru a cuprinde toată compoziție și continuă până începe să se formeze sosul cremos pentru paste. Dacă pastele par uscate, mai adaugă apă.
- Asezonează cu sare și piper.
Rețeta de paste cremoase este gata. Poți presăra deasupra pătrunjel tocat mărunt sau parmezan.
-
paste cremoase cu ciuperci
Alte rețete delicioase cu ciuperci:
Orez cu ciuperci pleurotus
Coroniţă cu ciuperci
Ciuperci de pădure cu leurdă
Foto: shutterstock