1. Se scot gutuile din compot şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Feliile cele mai frumoase se păstrează, iar restul, aproximativ jumătate din cantitate, se pasează. Se amestecă cu 3 linguri de miere, coaja de lămâie, o linguriţă de coajă de portocală şi jumătate de linguriţă de scorţişoară şi se mixează.
2. Separat, într-un alt vas, se bate frişca. Se înglobează în piureul de gutui, apoi se pune într-un vas de metal şi se dă la frigider pentru 2 ore, amestecânddincândîncând. Stafidele se spală, se curăţă şi se lasă la macerat într-o ceaşcă cu rom.
3. Feliile de gutuie, bine scurse, se prăjesc puţin într-o tigaie cu unt. Se pun apoi în cupe, se presară stafidele şi se toarnă sirop din compot, fără să le acopere. Deasupra se pune câte o cupă de îngheţată şi se ornează cu glazură de nucă.
4. Pentru glazura de nucă, se amestecă nucile tocate cu o lingură miere şi puţin sirop din compot, doar cât să poată curge.