1. Se freacă untul cu jumătate din zahăr şi zahărul vanilat, adăugând pe rând şi gălbenuşurile. Se amestecă uşor cu albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr, apoi şi cu făina cernută adăugată în ploaie. Se toarnă aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 25 de minute. Între timp, se pune gelatina la înmuiat, iar fructele se lasă la decongelat.
2. Jeleul se prepară conform instrucţiunilor de pe ambalaj, dar în loc de apă se foloseşte sucul de fructe amestecat cu vişinata. Când se răceşte puţin, se amestecă cu fructele de pădure decongelate şi se întinde peste blatul copt şi răcit.
3. Pentru cremă, se bat la bain-marie gălbenuşurile cu zahărul şi laptele adăugat treptat, până se îngroaşă şi se topeşte tot zahărul. Se încorporează apoi gelatina şi se lasă să se răcească, când se amestecă cu zeama de lămâie şi frişca bătută.
4. Se întinde crema pe blatul cu fructe şi se pune la rece 2 ore. Când se serveşte se taie bucăţi şi se ornează cu fructe şi zahăr pudră.