1. Pentru umplutură, se spală varza, apoi se desface în foi, se curăţă de cotoare şi se toacă mărunt. Se pune într-un vas mai mare şi se amestecă cu morcovii şi ţelina, tăiate cubuleţe, iar la final se condimentează întregul amestec cu sare şi zahăr. Se lasă deoparte o jumătate de oră.
2. Într-o crăticioară mică, se pun oţetul, apa, sarea, boabele de piper şi foaia de dafin. Se dau în clocot, apoi se adaugă mierea, se acoperă şi se lasă deoparte.
3. Ardeii se spală, se curăţă de cotor şi de seminţe şi se lasă la uscat. Se umplu apoi cu amestecul din varză şi se pun în borcane. Printre ardei se pun fire de mărar, seminţe de muştar şi felii subţiri de hrean. Se toarnă deasupra oţetul aromat, apoi se închid borcanele ermetic şi se sterilizează jumătate de oră.