Clafoutis cu căpșuni – cu siguranță cel mai rapid și ușor desert pe care îl poți face vara!
Varianta originală de clafoutis, desert faimos franțuzesc, are în compoziție cireșe și nu căpșuni. Dar de ce să nu experimentăm? Am schimbat cireșele cu niște căpșuni parfumate și a ieșit un desert… să mănânci fără să respiri și alta nu.
Pune într-un blender zahărul, laptele, esența de vanilie, făina, sarea și ouăle. Amestecă aproximativ un minut, până se omogenizează, la treaptă de viteză mică spre medie. (În caz că nu ai blender, poți folosi fără probleme un tel și un bol mediu pentru a combina ingredientele pentru aluat) Va ieși un aluat asemănător celui pentru clătite.
Unge un vas mai înalt (prăjitura va crește destul de mult în timpul coacerii apoi se va lăsa) cu unt, tapetează-l cu făină. Acoperă fundul vasului cu fructele, spălate și tăiate în jumătăți în prealabil. Toarnă aluatul peste căpșuni, presară deasupra niște zahăr vanilat.
Dă la cupor, la 160 de grade, timp de 35-40 de minute sau până când observi că aluatul s-a copt, căpătând o nuanță rumen- aurie.
Dacă dorești, o poți pudra suplimentar cu zahăr înainte de servire.
Brioşe pufoase din 3 ingrediente