1. Pentru aluat, se bat gălbenuşurile cu ouăle şi zahărul vanilat până se topeşte tot zahărul. Se adaugă coaja rasă de lămâie, făina şi nuca, apoi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 20 minute.
2. Pentru cremă, se freacă oul cu gălbenuşul şi zahărul. Se pun pe foc, deasupra unui vas cu apă clocotită, şi se bat până se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă legată, de consistenţa smântânii. Se adaugă zeama şi coaja de la o lămâie şi se lasă la răcit. Se înglobează untul frecat spumă, adăugat în porţii mici.
3. Se taie blatul copt în rondele. Se ung cu cremă şi se unesc două câte două, apoi se acoperă cu glazură de ciocolată şi se ornează cu nucă.