Încearcă un alt mod de a găti puiul. Se face foarte repede și este delicios. Sosul este un deliciu și, chiar dacă nu îți vine să crezi, gustul acrișor și aromat de lămâie, se potrivește perfect cu cel de pui.
1. Puiul se usucă bine cu șervețele de hârtie, apoi se dă cu sare și piper.
2. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ușor puiul, câte 6-7 minute pe fiecare parte, până când devine auriu. Apoi se scoate puiul pe o farfurie.
3. Se dă focul mediu și e adaugă untul în tigaie. Când s-a topit, se pune ceapa, usturoiul, sarea și piperul și se lasă pe foc în jur de un minut. Se adaugă făina și se amestecă, așa încât să acopere ceapa și usturoiul. Se mai lasă la foc un minut.
4. Se pune smântăna sau laptele și supa de pui și se amestecă până când au dispărut cocoloașele de la făină. După ce a dat în foc acest amestec, se adaugă puiul prăjit. Se lasă totul la foc până când se face puiul, apoi se adaugă sucul de lămâie. Pentru mai mult gust, se poate pune și puțină coajă de lămâie.
5. Se servește ornat cu feliile de lămâie.