Supă cremoasă de pește cu porumb. O supă ca asta sigur nu ai mai făcut. Rețeta împrumutată de la americani este foarte ușor de făcut și rezultatul e delicios. Supa ușoară și cremoasă va if pe placul întregii familii.
1. Bacon-ul se prăjește la foc mediu. Apoi se scoate pe o farfurie și, când s-a răcit, se rupe bucățele mici.
2. Peste grăsimea de la bacon se pune ceapă tocată și se lasă pe foc 3-5 minute, amestecând des.
3. Apoi în oală se adaugă o parte din apă și, în timp ce ea fierbe, se curăță fundul oalei cu lingura de lemn așa încât resturile de la bacon să-și lase gustul.
4. Se adaugă restul de apă și cartofii. Se dă în fiert, apoi se dă focul la mediu și se lasă 5-7 minute până când cartofii sunt parțial făcuți.
5. Se adaugă peștele și porumbul și se lasă până când sunt făcute atât peștele, cât și cartofii.
6. Smântănă se amestecă cu făina, apoi se pun în oală. Se adaugă pătrunjelul, sarea și piperul și se amestecă până când supa devine mai groasă. Apoi se dă focul mic și se mai lasă 5 minute.
7. Supa se servește caldă, cu un pic de unt și cu bucățile de bacon.