Batoane cu lămâie

Batoane cu lămâie

Ingrediente

Aluat
  • 1 cană făină
  • 1/4 cană de zahăr pudră
  • 1/4 cană de unt
Cremă
  • 1 cană zahăr
  • 2 linguri făină
  • 1/2 lingură praf de copt
  • 2 ouă
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură coajă de lămâie
  • 1/3 lingură zahăr pudră pentru decorare

Mod De Preparare

Batoanele cu lămâie sunt alegerea perfectă atunci când vrei să mănânci ceva dulce, dar răcoritor! Iubite atât de copii, cât și de adulți! Și unde mai pui că se fac și foarte repede!

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175 grade Celsius
  2. Prepară aluatul: amestecă o cană de faină cu un sfert de cană de zahăr pudră. Topește untul și amestecă-l cu făina. Întinde aluatul rezultat și pune-l într-o tavă de 20×20 cm. Coace-l timp de 20 de minute.
  3. În timp ce aluatul se află la cuptor, pregătește stratul superior: amestecă o cană de zahăr, 2 linguri de făină și praf de copt.
  4. Bate bine ouăle și încorporeazăle în compoziția de mai sus, amestecând energic. Adaugă suc de lămâie și amestecă din nou.
  5. După ce aluatul s-a copt, pune pe deasupra compoziția rezultată și introdu totul din nou la cuptor timp de 25 de minute, la 175 grade.
  6. Lasă totul să se răcorească, după care taie prăjitura în cubulețe, cât timp este încă caldă. Presară pe deasupra puțin zahăr pudră.

Sursă foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete