1. Se freacă gălbenuşurile spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr pentru blat şi apa fierbinte. Se bat albuşurile separat, cu restul de zahăr. Se amestecă apoi spuma de gălbenuşuri cu albuşurile, se adaugă făina, praful de copt şi nucile. Se toarnă compoziţia obţinută într-o formă de tort unsă cu unt şi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 35 de minute. Se scoate din cuptor şi se lasă blatul la răcit în formă. Apoi se taie în 3 foi, pe orizontală.
2. Se face o cremă din lapte, 100 g zahăr şi budinca de vanilie. Când s-a răcit, se amestecă cu untul frecat spumă. Se separă o treime din cremă.
3. Se pun la topit 200 g zahăr, se adaugă nucile şi romul şi se lasă la fiert. Se toarnă caramelul într-o formă unsă cu unt şi se lasă să se întărească, apoi se sparge în cristale mici. Se încorporează jumătate din caramelul cu nuci şi rom în 2/3 cremă de unt. Cu acest amestec se umplu foile de blat, însiropate cu suc de portocale, iar peste cremă se presară bucăţile de fructe.
4. Se îmbracă tortul cu crema oprită şi se decorează cu restul de caramel, felii de portocale şi de mandarine. Se pune la frigider cel puţin 2 ore.