Tartă cu cartofi dulci

Tartă cu cartofi dulci

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min

Ingrediente

  • 1 cartof dulce
  • ½ cană unt moale
  • 1 cană zahăr alb
  • ½ cană lapte
  • 2 ouă
  • ½ linguriță nucșoară
  • ½ linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 aluat tartă necopt

Mod De Preparare

Această tartă specială vine din Atlanta. A devenit rapid favorita apropiaților mei, iar cei care încă nu au gustat-o își doresc cu ardoare să o facă. Cei care au mâncat au zis că este cea mai bună din lume.

Mod de preparare

  1. Fierbe cartoful dulce în coajă timp de 40-50 minute. Pune apă rece peste el și înlătură-i coaja.
  2. Sfărâmfă cartoful într-un bol. Adaugă unt și mixează bine. Pune zahărul, laptele, ouăle, nucșoara, scorțișoara și vanilia. Bate totul cu un mixer la viteză medie până ce amestecul devine fin. Toară umplutura pe o foaie de tartă necoaptă.
  3. Coace totul la 175 grade Celsius timp de 55-60 minute.
  4. Tarta se va umfla ca un sufle, însă se va lăsa atunci când se va răci.

Sursă foto: 123rf.com

Evaluează
Alte rețete