1. Zahărul, cacaua şi apa se fierb circa 8-10 minute. Când se răceşte siropul, se încorporează unul câte unul gălbenuşurile, amestecând bine. Se dă deoparte o treime din compoziţie, în care se adaugă 2 linguri de pesmet şi o lingură de făină, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşul bătut spumă tare. Se toarnă într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi se coace 45 de minute, la foc potrivit, în cuptorul preîncălzit.
2. Compoziţia rămasă se amestecă cu untul frecat spumă şi căteva picături esenţă de migdale.
3. Blatul copt se scoate din formă, se lasă la răcit, se taie în două, nu se însiropează, dar se unge bine cu cremă. Se opresc 2 linguriţe de cremă pentru ornat.
4. Se prepară glazura: se topeşte zahărul în apă şi se pune pe foc cu ciocolata rasă, amestecând continuu până se topeşte ciocolata. Se ia de pe foc, se adaugă untul şi se amestecă până se omogenizează.
5. Se îmbracă tortul în glazură şi se ornează cu pricomigdale, lipite de tort cu cremă.