Mâncarea de praz este un preparat simplu și cu o aromă incredibilă. Se face rapid și îi va satisface și pe cei mai mofticioși meseni.
Prazul are o aromă foarte asemănătoare cu cea a cepei, doar că mai subtilă și mai fină, așa că nu este de mirare că este un aliment atât de îndrăgit.
Această plantă își are originile în zona mediteraneană, însă se găsește și în multe alte regiuni ale lumii. Spre exemplu, în Țara Galilor a ajuns să fie simbol național, iar în Oltenia este una dintre cele mai apreciate legume.
Prazul este gustos atât crud, cât și gătit. În formă crudă, este un adaos nelipsit la salate. Când este gătit, se îndulcește ușor și este deosebit de aromat, făcând pereche bună cu mămăliga și pâinea de casă.
Dacă vrei să faci o mâncare de praz gustoasă și rapidă, nu ai nevoie decât de câteva ingrediente și o oră liberă.
Foto: