Mod De Preparare
Prăjitura turnată cu mere este un desert accesibil și de efect pentru acele dăți când vrei să pregătești ceva dulce și nu ai mult timp la dispoziție.
Deserturile cu mere sunt populare în toată lumea, mulțumită combinației fantastice dintre mere dulci-acrișoare și scorțișoară picantă.
Marele avantaj al acestor dulciuri este că se pregătesc repede, din ingrediente pe care probabil le ai deja prin casă. O astfel de rețetă este cea de tort de mere cu cremă de zahăr ars. Iar dacă ții post, o variantă delicioasă este cea de plăcintă de mere de post.
O rețetă cu adevărat deosebită este cea de prăjitură turnată cu mere. Numele ei și procesul de pregătire sunt interesante, însă este o rețetă atât de ușor de preparat, încât până și bucătarii amatori se vor descurca de minune.
- Se bat ouăle împreună cu 130 g de zahăr și uleiul.
- Separat, amestecăm făina cu praful de copt. Acest amestec îl încorporăm treptat în cel de ouă.
- În aluat adăugăm treptat și laptele.
- Consistența aluatului trebuie să fie asemănătoare cu cea a aluatului de clătite, doar puțin mai groasă.
- Separat, curățăm și dăm merele pe răzătoare.
- Restul de zahăr se pune într-o cratiță, împreună cu merele rase, și se amestecă.
- Când sucul merelor scade, adăugăm scorțișoara și lăsăm totul la răcit.
- Într-o tavă adâncă, tapetată cu hârtie de copt, punem jumătate din aluat și lăsăm la copt 10 minute, la o temperatură de 180 de grade Celsius.
- După cele 10 minute, adăugăm amestecul de mere deasupra.
- Peste mere punem și restul de aluat, iar apoi lăsăm prăjitura la cuptor încă 30-40 de minute.
- Prăjitura o pudrăm cu puțin zahăr vanilat și o servim rece sau caldă, alături de un ceai simplu sau un pahar de lapte.
Foto: 123rf.com