Supa de roșii este una dintre cele mai simple preparate. Se poate servi atât caldă, cât și rece. Prima rețetă de supă de roșii a fost publicată în 1857. Supa de roșii se servește cu crutoane, pâine prăjită, sandviș cu brânză etc.
1. Roșii se se curăță de semințe și se taie în patru.
2. Într-o tigaie înaltă se încălzește, la foc mediu spre mare, uleiul de măsline și untul. Se adaugă usturoiul și anșoa și se amestecă maxim un minut. Cu grijă, se adaugă roșiile, sarea și fulgii de ardei iute. Se amestecă cu grijă la câteva minute până când roșiile încep să se dizolve.
3. După ce roșiile au început să dizolve, se reduce focul la mediu-mic și se lasă să fiarbă, amestecând ocazional. Se lasă la fiert până ce arată ca un sos gros (durează cam 45 de minute).
4. Supa se strecoară. Cojile și semințele rămase se aruncă.
5. Dacă doriți o supă mai groasă, puneți tigaia înapoi pe aragaz, la foc mic spre mediu. Continuați gătirea până la îngroșare.
6. Supa se servește cu pâine prăjită.