Focaccia este un produse de panificație cu origini italienești. Aceasta se servește drept aperitiv și conține ulei de măsline și ierburi aromatice.
1. Se amestecă toate ingredientele într-un bol (cu excepția uleiului).
2. Se adaugă uleiul treptat doar după ce aluatul a căpătat formă. Se frământă până se obține un aluat neted.
3. Aluatul se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider între 24 și 72 de ore.
4. În ziua în care dorim să gătim foccacia, punem aluatul pe o hârtie de copt și îl întindem într-o tavă dreptunghiulară.
5. Lăsăm aluatul să se odihnească timp de 2 sau 3 ore. Va fi gata când va crește în volum și va face bule de aer.
6. După ce va trece timpul de odihnă, aluatul se stropește puțin cu ulei de măsline și se fac câteva gropițe, din loc în loc cu ajutorul degetelor. În acele gropițe putem pune rozmarin, măsline, roșii cherry sau capere.
7. Focaccia se coace la 220 de grade Celsius până se rumenește frumos.