1. Se alege o bucată de carne din pulpă, care să conţină puţină grăsime şi care să se poată rula. Se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie, astfel încât să se obţină o formă dreptunghiulară, groasă de 1,5-2 cm.
2. Carnea astfel pregătită se presară cu sare grunjoasă, usturoi pisat sau tăiat felii, boabe de piper, ienibahar pisat şi foile de dafin mărunţite. Se pune apoi într-un castron şi se stropeşte cu oţetul îndoit cu apă şi la sfârşit cu vin. Se acoperă cu un capac şi se lasă la macerat, la rece, până a doua zi.
3. Ficatul se spală şi se fierbe în apă cu sare şi ceapa tăiată în sferturi. Se lasă puţin la scurs şi se pune pe bucata de carne macerată. Se rulează şi se leagă cu aţă, astfel încât să nu iasă umplutura pe la capete. Se pune apoi la fiert în apă cu sare.
4. Când carnea este bine pătrunsă, se scoate rulada din oală şi se strânge din nou cu aţă sau cu sfoară. Se lasă la scurs, iar când se răceşte, se desfac aţele, se taie felii şi se poate servi.