Laptele de migdale nu e doar o băutură la modă. Prima mențiune a acestuia este într-o carte de bucate din Irak din secolul al XIII-lea.
Multe persoane îl folosesc în perioada postului religios ca alternativă la laptele de vacă. În prezent, persoanele care au intoleranță la lactoză îl folosesc zilnic, ceea ce a dus la comercializarea sa în toate părțile lumii.
Cel mai sănătos lapte de migdale este cel de casă. Încearcă să-l faci și tu!
1. Migdalele se pun în apă rece timp de 6-8 ore sau o noapte.
2. După trecerea timpului de înmuiere, migdalele se scurg de apă și se spală.
3. Migdalele se pun într-un blender sau într-un recipient înalt. Se pasează adăugând treptat apa.
4. Pasarea se face până ce obținem un amestec omogen și cât mai fin.
5. Migdalele se strecoară cu ajutorul unui tifon sau a unui filtru de cafea. Apăsăm foarte bine pasta de migdale pentru a nu pierde laptele.
6. Laptele de migdale obținut se poate ține într-o sticlă la frigider.
Opțional se poate adăuga zahăr, miere sau îndulcitor.