Mod De Preparare
Flan este un desert de origine spaniola foarte asemănător cu crema de zahăr ars sau creme brulee. Desertul flan se realizează în vase ramekin.
Cum se face crema de zahăr ars spaniolă – flan
- În fiecare vas ramekin (8 vase cu diametrul de 8 cm) se pun câte o lingură și jumătate de zahăr. Se adaugă puțină apă (câteva picături până la o linguriță) în fiecare vas. Vasele ramekin se pun pe foc și se caramelizează zahărul. Nu se amestecă caramelul cu nicio ustensilă pentru că zahărul va cristaliza. Se mișcă vasele ramekin pentru a distribui frumos caramelul. După formarea caramelului, vasele se dau deoparte și se lasă la răcit.
- Într-un bol se amestecă ouăle și gălbenușurile (nu se amestecă excesiv).
- Se adaugă cele 7 linguri de zahăr pentru amestecul de ouă.
- Se adaugă și cei 700 ml de apă. Se amestecă până la omogenizare.
- Amestecul de ouă și lapte se distribuie egal în vasele de ramekin.
- Într-o oală încăpătoare se pun 2-3 degete de apă. Se pun vasele ramekin în interior. Oala se pune pe foc și se acoperă cu un capac. Verificați din când în când ca apa să nu ajungă, în vasele cu flan.
- Crema de zahăr ars, flan va fi gata în aproximativ 35 – 40 de minute. Pentru confirmare, se va face testul scobitorii.