Mod De Preparare
Sosul de ciuperci este ideal pentru a acompania orice tip de carne. Parmezanul, vinul și supa sunt ingredientele care transformă un sos simplu într-unul luxuriant și cremos.
Cum se face sosul cremos de ciuperci
- Uleiul și untul se încălzesc într-o tigaie încăpătoare. Se adaugă ciupercile și se gătesc până ce devin maro-aurii (durează circa 4-5 minute).
- Spre sfârșit se adaugă usturoiul tocat mărunt, sarea și piperul. Se gătește circa 1 minut.
- Se adaugă vinul. Se amestecă bine timp de un minut sau până se evaporă alcoolul.
- Se adaugă supa, smântâna și parmezanul. Se amestecă la foc mediu. Se lasă să fiarbă ușor.
- Se amestecă în mod constant. Sosul de ciuperci se lasă să fiarbă 2-3 minute sau până se îngroașă.
- Se gustă și se condimentează cu sare și piper. Se adaugă cimbrul. Se oprește focul.
- Se servește alături de carne, paste, cartofi copți sau omlete.