Dacă îți place să mănânci înghețată de căpșune, merită să încerci măcar o dată să o prepari chiar tu acasă. Procesul este simplu, iar rezultatul spectaculos.
Înghețata este unul dintre cele mai apreciate deserturi din lume. Răcoritoare și cremoasă, cu arome dense sau fresh, nu este de mirare că atât de mulți oameni o iubesc!
Originile acestui desert iubit sunt incerte. Se spune că ar origina în Persia, în anul 550 î. Hr., deși alte surse afirmă că ar veni din vremea Împăratului Nero. Acesta din urmă ar fi colectat zăpadă din Munții Apenini, pentru a o amesteca cu vin și miere.
Popularitatea înghețatei a început însă mult mai târziu. În zonele din preajma Mării Mediterane, înghețata ajunsese să fie accesibilă pentru oamenii de rând pe la jumătatea secolului optsprezece. În Anglia, ea a devenit populară la jumătatea secolului nouăsprezece. Pe atunci, emigrantul suedez Carlo Gatti a început să vândă cupe de înghețată cu un penny per cupă.
Astăzi, înghețata este un desert accesibil și ușor de preparat acasă. Printre cele mai populare sortimente se numără și celebra înghețată de căpșune. Ea se consumă ca atare sau se folosește ca ingredient de bază în înghețata Napoletană sau în torturile de înghețată.
Dacă vrei să pregătești o înghețată de căpșune extraordinară, fără ajutorul vreunei mașini de înghețată, iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi:
Foto: 123rf.com