Banana Split, desertul cel mai dorit în miezul verii – cum îl prepari acasă

Banana Split, desertul cel mai dorit în miezul verii - cum îl prepari acasă

Ingrediente

  • 2 banane mari și potrivit de coapte
  • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă cu cel puțin 30% grăsime
  • 30 g zahăr pudră
  • 5 ml esență de vanilie
  • 300 g înghețată
  • 50 g căpșune și afine pentru decor

Mod De Preparare

Banana Split: desertul american ajuns celebru în toată lumea. Probabil l-ai întâlnit la restaurant, dar ai încercat să îl pregătești tu?

Istoria acestui desert începe în 1904, când optometristul David Strickler, din Latrobe, Pennsylvania. El s-a lăsat inspirat de înghețatele sundae cu fructe pe care le-a întâlnit în Atlantic City în vara acelui an, când a mers în vacanță. Întors acasă, în Latrobe, el și-a îndeplinit visul, vânzând desertul cu banană și înghețată cu numai 10 cenți – de două ori mai scump față de alte înghețate sundae ale vremii.

Există însă câțiva istorici care atribuie deserul lui Ernest Hazard, care în 1907 a creat un desert inedit, în speranța de a atrage studenții de la Wilmington College în magazinul lui în zilele de iarnă când vânzările nu mergeau grozav. Versiunea lui conținea două jumătăți de banană puse de o parte și de alta a trei cupe de înghețată, decorate cu frișcă, cu sos de ciocolată, sos de căpșune și sos de ananas, cu cireșe maraschino și cu nuci.

Banana Split poate fi savurată și sub formă de plăcintă.  În 1952, adolescenta Janet Winquest, pe atunci în vârstă de 16 ani, a câștigat un premiu de 3.000 de dolari în cadrul Grand National Recipe and Baking Contest din Pillsbury, pentru rețeta ei de plăcintă Banan Split.

Iată cum poți pregăti un desert Banana Split la tine acasă:

  1. Smântâna lichidă pentru frișcă se bate bine cu zahărul pudră și esența de vanilie.
  2. Bananele se curăță și se secționează pe lungime.
  3. Pune pe o farfurie câte trei cupe de înghețată (poate fi de casă sau din comerț, iar aromele depind de preferințele tale).
  4. De fiecare parte a cupelor de înghețată pune câte o jumătate de banană.
  5. Ornează cu frișcă după gust și adaugă căpșune și afine pentru ornare. Opțional, poți adăuga și topping de ciocolată.
  6. Savurează desertul imediat – dacă îl lași la temperatura camerei sau dacă încerci că îl păstrezi la frigider, înghețata se va topi rapid.

Foto: 123rf.com

Evaluează
1star1star1star1star1star 4.5 / 5 - 3 voturi