Biscuiți Sablé: fragezi, cu mult unt, se topesc în gură! Sunt un deliciu indiferent de cum alegi să îi consumi: simpli sau ca parte dintr-o rețetă amplă.
Acești biscuiți sunt originari din Franța. Aceștia ar fi fost pregătiți prima oară în vestul Franței, în Sablé-sur-Sarthe. În anul 1670, Marchizul de Sablé ar fi dus la curtea Regelui Louis al XIV-lea niște biscuiți rotunzi. Regele ar fi fost atât de încântat de acești biscuiți încât i-a numit „petit sables', în onoarea Marchizului de Sablé. Mai apoi, i-ar fi servit la micul dejun în fiecare dimineață.
Ei au o textură nisipoasă, care este influențată de cantitatea mare de unt și de gălbenușuri din compoziție. Sunt ideali pentru rețetele de cheesecake și tarte fără coacere care necesită prepararea blatului cu biscuiți sfărâmați, însă pot fi savurați și dimineața, alături de o cană generoasă de ceai, lapte sau cafea.
Iată cum poți pregăti biscuiți Sablé la tine acasă:
Foto: 123rf.com