Île Flottante sau insule plutitoare sau lapte de pasăre: același desert, doar numele diferă. Indiferent cum îi spui, te vei îndrăgosti de el.
Île Flottante este genul de desert pentru care nu trebuie să dai fuga la magazin după ingrediente, pentru că cel mai probabil le ai deja prin casă: lapte, ouă, zahăr și esență de vanilie. Rezultatul final constă în norișori de bezea catifelată, care se scaldă într-un sos anglaise parfumat cu vanilie.
În România, acest desert este cunoscut drept lapte de pasăre. Mulți oameni au crescut cu acesta, întrebându-se adeseori ce pasăre ar putea produce un lapte atât de aromat și delicios.
Se spune că primele variante franțuzești ale acestui desert erau complet diferite, fiind formate din straturi de pandișpan înmuiat în lichior și servit într-un sos de vanilie sau într-un piure de fructe de pădure.
Dacă vrei să pregătești Île Flottante la tine acasă, rețeta este mai simplă decât ai crede. Nu trebuie să fii vreun mare bucătar pentru a ieși excelent. Iată care sunt pașii:
Foto – 123rf.com