Mod De Preparare
Grisinele, extrem de populare în gastronomia italiană se servesc ca snacks-uri sau împreună cu salatele. Acestea se pot presăra cu diverse semințe, brânzeturi sau ierburi (oregano, busuioc).
Cum se prepară grisinele de casă
- Se amestecă toate ingredientele într-un castron încăpător și se frământa circa 5 minute. Pentru a ușura prepararea se recomandă folosirea mașinii de pâine pe programul de frământat sau un mixer electric cu cârlige de frământare
- Se lasă aluatul la odihnit timp de 10 minute.
- Aluatul de grisine se transferă într-un alt castron pe care l-am uns în prealabil cu ulei. Se acoperă castronul cu folie alimentară de plastic. Se lasă la dospit timp de o oră și jumătate.
- După ce aluatul a dospit, se înfăinează masa de lucru și se formează grisine (bețișoare de aluat) subțiri pe care le modelăm cu ajutorul mâinilor. Se ia în vedere faptul că ele vor va crește și în cuptor.
- Dacă se doresc grisine presărate cu semințe, brânzeturi sau ierburi, bețișoarele de aluat se ung cu apă (cu ajutorul unei pensule) și apoi se presară cu ce se dorește.
- Grisinele se așază într-o tavă tapetată cu o foaie de copt. Se coc 20 de minute la 200 de grade Celsius în cuptorul preîncălzit.