Mod De Preparare
Burgerul falafel este un preparat cu origini arabice ce poate înlocui cu succes, în perioadele de post, un hamburger. În plus, e foarte sănătos și se face repede.
Cum se prepară burgerul falafel
- Boabele de năut se pun la înmuiat cu o zi înainte. Se recomandă folosirea apei calde.
- Într-un robot de bucătărie/ blender se adaugă boabele de năut, ceapa tăiată, usturoiul curățat, pătrunjelul și frunzele de coriandru. Se pasează.
- Se adaugă făina de năut. Se condimentează cu chimen, sare și piper. Se pasează până se obține un amestec omogen.
- Cu ajutorul mâinilor se formează burgeri falafel. Se transferă la frigider pentru 15 minute. Dacă sunt prea lipicioși se poate folosi puțin pesmet.
- Burgerii falafel se prăjesc în ulei până ce capătă o culoare maronie-aurie.
- Se servesc în chifle cu salata, ceapa, castraveti, roșii și sosul preferat.