Gazpacho de pepene sau supa rece de pepene e perfectă pentru sfârșitul verii, când încă este cald afară, nu vrem să stăm mult în bucătărie, dar vrem să ne bucurăm de prospețimea și gustul fructelor și legumelor proaspete.
1. Pepenele și castravetele se taie bucăți potrivite. Ceapa și ardeiul se curăță, se spală și se taie în bucăți mari. Usturoiul se curăță.
2. Roșiile se curăță de piele. Dacă se dorește, se pot îndepărta și semințele. Roșiile se taie în bucăți potrivite.
3. Pepenele și legumele se pun într-un blender sau se pasează cu un blender de mână într-un castron. Treptat se adaugă apa, uleiul și oțetul. Se gustă și se potrivește de sare și piper.
4. Pentru un gazpacho de pepene mai fin se recomandă trecerea supei de pepene printr-o sită.
5. Se gustă supa și dacă gustul de pepene nu se simte, se mai poate adăuga pepene pasat.
6. Gazpacho-ul se ține la frigider și se servește rece cu un pic de ulei de măsline, piper și/sau semințe.
Cine dorește o aromă mai puternică de pepene, poate pune bucăți de pepene în castronul de servire.