Mod De Preparare
Cheesecake de post poate face oricine. În plus, acest tip de desert are mai puține calorii decât varianta originală cu cremă de brânză.
Cum se face cheesecakeul de post (vegan)
- Biscuiții se pisează într-un robot de bucătărie sau cu ajutorul sucitorului. Se adaugă margarina și se amestecă până ce se obține un aluat cu textura nisipului.
- Aluatul obținut se pune într-o formă tapetată cu foaie de copt și se presează cu ajutorul fundului unui pahar. Se dă la frigider.
- Laptele de soia se pune la încălzit. Când laptele e foarte fierbinte (dar nu fierbe), se adaugă zeama de lămâie, pudra de agar-agar și un îndulcitor (opțional). Se aduce laptele la punctul de fierbere, se lasă 1 minut și se adaugă iaurtul de soia. Se amestecă bine și se mai ține pe foc câteva minute. Se amestecă ocazional.
- Umplutura obținută se toarnă peste blatul de biscuiți și se dă la frigider pentru 2-3 ore.
- În timp ce cheesecakeul de post se răcește la frigider, se prepară gemul. Se pot alege orice fructe. Fructele alese de noi sunt fructul pasiunii și ananas. Ele se taie și se amestecă cu zahărul și puțină apă într-o oală. Fructele se gătesc timp de 20 de minute sau până ce jeleul se îngroașă. Se lasă să se răcească.
- Gemul se toarnă peste cheesecakeul de post. Se decorează cu fructe.
- Se servește rece.