Mod De Preparare
Tarta de somon poate fi aperitivul perfect pentru o masă festivă (de revelion sau Crăciun). O gustare elegantă pentru toți iubitorii acestui tip de pește, dar și al brânzeturilor fine.
Cum se face tarta de somon
- Se mărunțesc bine biscuiții cu ajutorul unui făcăleț sau în robotul de bucătărie până obținem o pudră fină.
- Untul se topește în cuptorul cu microunde sau la bain Marie. Se amestecă untul topit cu pudra de biscuiți.
- O tavă rotundă cu inel detașabil se unge cu unt sau ulei. Se toarnă biscuiții cu unt și se presează unfiform cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar. Se dă la rece.
- Somonul afumat se taie în bucăți mici.
- Se sfarmă brânza de capră și se amestecă bine cu 125 g de cremă de brânză și somonul tăiat.
- Compoziția de brânză și somon se pune peste biscuiți. Se uniformează. Pentru a nu avea goluri de aer în tartă, se lovește tarta de câteva ori pentru ca amestecul să se așeze mai bine.
- Cu ajutorul cremei de brânză rămase decorăm suprafața tartei de somon ca și cum am decora un tort cu frișcă. Tarta se ține la frigider timp de minim 4 ore.
- După trecerea timpului, se desface cu grijă inelul detașabil și se decorează cu icre de somon și cepșoară.