Tartă de somon

Tartă de somon

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

Pentru blat:
  • 75 grame biscuiți sărați (de consistența biscuiților digestivi)
  • 50 g unt
Pentru tartă:
  • 100 g somon afumat
  • 100 g brânză de capră
  • 200 g cremă de brânză tip Philadelphia
Pentru decor:
  • 1 borcănel de icre de somon
  • ceapă verde sau cepșoară

Mod De Preparare

Tarta de somon poate fi aperitivul perfect pentru o masă festivă (de revelion sau Crăciun). O gustare elegantă pentru toți iubitorii acestui tip de pește, dar și al brânzeturilor fine.

Cum se face tarta de somon

  1. Se mărunțesc bine biscuiții cu ajutorul unui făcăleț sau în robotul de bucătărie până obținem o pudră fină.
  2. Untul se topește în cuptorul cu microunde sau la bain Marie. Se amestecă untul topit cu pudra de biscuiți.
  3. O tavă rotundă cu inel detașabil se unge cu unt sau ulei. Se toarnă biscuiții cu unt și se presează unfiform cu ajutorul unei linguri sau a unui pahar. Se dă la rece.
  4. Somonul afumat se taie în bucăți mici.
  5. Se sfarmă brânza de capră și se amestecă bine cu 125 g de cremă de brânză și somonul tăiat.
  6. Compoziția de brânză și somon se pune peste biscuiți. Se uniformează. Pentru a nu avea goluri de aer în tartă, se lovește tarta de câteva ori pentru ca amestecul să se așeze mai bine.
  7. Cu ajutorul cremei de brânză rămase decorăm suprafața tartei de somon ca și cum am decora un tort cu frișcă. Tarta se ține la frigider timp de minim 4 ore.
  8. După trecerea timpului, se desface cu grijă inelul detașabil și se decorează cu icre de somon și cepșoară.
Evaluează
1star1star1star1star1star 5 / 5 - 1 vot