Latkes – clătite evreiești de cartofi de Chanukah

Latkes - clătite evreiești de cartofi de Chanukah

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 2 cartofi
  • 1 ou
  • 500 ml ulei
  • 1 lămâie
  • un praf de sare
  • piper

Mod De Preparare

Latkes sau clătitele de cartofi sunt o rețetă ușoară care se prepară de Chanukah (Hanukkah). Aceste clătite se prepară încă din epoca medievală, fiind o rețetă simplă cu puține ingrediente.

Cum se prepară latkes – clătite evreiești de cartofi

  1. Cartofii se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mică. Sucul de la o lămâie se adaugă peste cartofi și se amestecă. Se dau deoparte pentru 15 minute.
  2. Cartofii se scurg de apa pe care au lasat-o. Aceștia trebuie să fie puțin storși.
  3. Se amestecă cu oul, sarea și piperul.
  4. Se încălzește uleiul. Cu ajutorul unei linguri se formează mici clătite de cartofi și se prăjesc în ulei la foc mediu timp de 5 minute. Latkes trebuie să fie de culoare maro-aurie. După prăjire se transferă pe o farfurie pe care am pus hârtie de bucătărie.
  5. Latkes se servesc ca garnitură lângă diverse fripturi.
Evaluează