Mod De Preparare
Cullen Skink este o supă tradițională în Scoția. Aceasta se prepară, de obicei cu pește afumat (eglefin sau cod) și cartofi.
Cum se prepară supa scoțiană Cullen Skink
- Într-o cratiță se pun la infuzat laptele și peștele la foc mediu (nu trebuie lăsat să fiarbă). După 10 minute se oprește focul și se scoate peștele.
- Într-o oală se adaugă untul și un pic de ulei de măsline. Se taie prazul rondele și ceapa cubulețe. Se adaugă în oală și se gătesc până se înmoaie.
- Cartofii se taie cubulețe mici și se adaugă peste praz și ceapă.
- Se adaugă laptele în care a infuzat peștele. Se lasă pe foc până s-au fiert cartofii. În cazul în care cartofii absorb mult lapte se poate completa cu apă sau lapte.
- După ce s-au gătit cartofii, se ia oala de pe foc și se pasează amestecul. Pentru un plus de gust se poate adăuga și o parte din peștele care a infuzat în lapte.
- Cullen Skink se pune pe foc și se condimentează cu sare și piper.
- Dacă supa scoțiană este prea groasă se poate subția cu lapte sau apă. Supa se servește cu pătrunjel tocat și bucăți din peștele infuzat în lapte.