Mod De Preparare
Musacaua sau Moussaka este o mâncare cu origini grecești/turcești ce se realizează cu vinete, brânză și carne tocată. A nu se confunda cu lasagna cu vinete ce conține sos de roșii/roșii și sos bechamel.
Cum se prepară musacaua de vinete – rețeta grecească
- Vinetele se spală bine și se taie rondele sau fâșii. Acestea se introduc într-un bol cu apă fierbinte și puțin ulei pentru cel mult 2 minute. După blanșare, bucățile de vinete se scurg și se usucă foarte bine și se prăjesc în ulei.
- Separat se prăjește ceapa tocată mărunt. Se adaugă carnea tocată peste ceapă. Se condimentează cu sare, piper, nucșoară și scorțișoară. Se amestecă foarte bine. La final se adaugă parmezanul ras.
- Musacaua de vinete se asamblează astfel: un strat de vinete, un strat de brânză până ce se termină ingredientele. Peste ultimul strat se adaugă ouăle bătute bine și se dă la cuptor timp de 45 de minute.