Mod De Preparare
Roșiile umplute de post sunt ideale pentru cei ce vor să slăbească, să aibă o dietă sănătoasă, pentru cei vegetarieni/vegani sau doar pentru cei care țin post. Rețeta e simplă și nu foarte scumpă.
Cum se prepară roșiile umplute de post
- Roșiile se spală și li se taie un capac în partea de sus. Se curăță roșiile de pulpă. Se întorc cu fața în jos pe un șervet de hârtie pentru a se scurge bine.
- Cartofii se fierb în coajă timp de 15 minute. După fierbere se lasă în apă rece.
- Zucchini se spală și se taie în cubulețe.
- Ceapa se taie cubulețe. Usturoiul se curăță și se taie și el mărunt.
- Pulpa roșiilor se taie și ea cubulețe.
- Cartofii răciți se curăță de coajă și se taie cubulețe mici.
- Se încălzesc 4 linguri de ulei într-o tigaie. Se adaugă ceapa și se prăjește.
- Se adauga la sotat zucchini, pulpa de roșii, cartofii, usturoiul, sare și piperul. Se sotează timp de 10 minute amestecând din când în când.
- La final se adaugă și ierburile aromatice, se amestecă și se dă de pe foc.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius, căldură sus și jos.
- Se unge o tavă de cuptor cu o lingură de ulei de măsline. Roșiile se umplu cu amestecul de legume. Se stropesc cu ulei și se dau la cuptor pentru 20 de minute.
- Roșiile umplute de post se pot servi ca garnitură sau se pot servi ca atare, calde sau reci.