Mod De Preparare
Piadina este o lipie ce se prepară în Italia, în special în zona Romagna. Rețeta originală presupune unb aluat format din făină, untură sau ulei de măsline, sare și apă.
Cum se prepară piadina – lipia italiană
- Într-un castron încăpător se amestecă făina, sarea și bicarbonatul de sodiu.
- Se adaugă uleiul de măsline sau untura și se amestecă bine.
- Se adaugă apa și se frământa cu mâna.
- Când aluatul nu se mai lipește de pereții vasului se scoate și se începe frământarea pe masa de lucru. Se va frământa timp de 5 minute până ce aluatul va deveni omogen și elastic.
- Aluatul se pune într-un castron și se acoperă cu un prosop de bucătărie timp de 15 minute.
- Aluatul se împarte în 4 bucăți.
- Fiecare bucată de aluat se întinde într-o formă circulară, de lipie.
- Se încinge o tigaie non-stick. Se adaugă piadina și se mișcă tigaia constant (nu se atinge lipia). Se gătește pe fiecare parte timp de 3 minute.
- Piadinele sunt gata când capătă o culoare galben-aurie. Acestea se umplu cu ruccola, șuncă, cașcaval, roșii etc.