Ganache de ciocolată

Ganache de ciocolată

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 200 ml smântână pentru frișcă

Mod De Preparare

Ganache-ul (ganaș) de ciocolată este un preparat de bază în  cofetării. Acesta este folosit la decorarea biscuiților sau pentru a umple sau decora prăjituri.

Cum se prepară ganache-ul de ciocolată

  1. Se cântăresc ciocolata și smântâna. Ciocolata se taie bucăți mici cu ajutorul unui cuțit.
  2. Se recomandă folosirea unei ciocolate negre pentru un gust mai intens, dar se poate folosi și o ciocolată cu un procentaj mai mic de masă de cacao. Bucățile de ciocolată se pun într-o crăticioară încăpătoare.
  3. Se adaugă smântana pentru frișcă peste ciocolată. Se pune crăticioara la foc mic. Nu vom fierbe smântâna, vom amesteca în mod constant.
  4. Când se obține un amestec omogen, se oprește focul și se dă crăticioara deoparte.
  5. Ganache-ul de ciocolată se poate folosi ca atare, în formă lichidă pentru a umple prăjituri sau se poate lăsa la frigider pentru minim 3 ore pentru a putea fi folosit ca glazură pentru torturi sau brioșe.
Evaluează