1. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia şi praful de copt. Se amestecă bine. La sfârşit, se adaugă şi gălbenuşurile bătute spumă.
2. Se tapetează o tavă cu grăsime şi făină şi se adaugă compoziţia. Se dă la cuptor pentru aproximativ 25 de minute.
3. Între timp se prepară crema. Într-un vas se amestecă laptele cu făina, zahărul vanilat şi 30 de g de unt. Se pun pe foc şi se lasă să fiarbă până se formează o pastă consistentă.
4. Separat se amestecă untul rămas cu zahărul pudră, după care se pune în crema preparată anterior şi răcită.
5. Se însiropează blatul de pandişpan cumpărat, dar şi cel proaspăt scos din cuptor. Pe un platou se aşază blatul făcut în casă. Peste el se pune gemul de coacăze, piersicile din compot tăiate felii şi pe deasupra crema de vanilie preparată. Se acoperă cu blatul e pandişpan şi se glazurează cu ciocolată dizolvată în lapte. Se ornează cu fistic şi felii de piersică proaspătă.