Mod De Preparare
Supa rece de roșii este un preparat similar cu gazpacho. Bogată în nutrienți datorită legumelor crude folosite este perfectă pentru cei mici.
Cum se prepară supa rece de roșii
- Se îndepărtează coaja roșiilor.
- Castravetele se curăță de coajă, se taie mare. Se curăță ceapa, ardeiul gras și cățelul de usturoi. Aceste legume se pasează într-un blender.
- Se adaugă roșiile. Se pasează.
- Se adaugă oțetul de mere, oțetul balsamic, uleiul, sarea și piperul. Se mai poate adăuga oregano sau/și busuioc după gust.
- Supa de roșii se pasează bine.
- Dacă se dorește o supă fără cocoloașe se poate trece amestecul printr-o sită, iar dacă se dorește o supă mai lichidă se poate adăuga apă.
- Supa rece de roșii se servește cu ou fiert, crutoane, chives, pătrunjel sau coriandru tocat.