Mod De Preparare
Checul cu cacao și dovleac este o prăjitură pufoasă perfectă pentru toamnă. Contrastul dintre culoarea aprinsă a dovleacului și negrul pudrei de cacao o face și o prăjitură aspectuoasă.
Cum se prepară checul cu cacao și dovleac
- Ouăle și zahărul se bat spumă.
- Peste ouă se adaugă uleiul și piureul de dovleac. Se amestecă bine.
- Făina și praful de copt se cern și se adaugă treptat peste amestecul de ouă prin mișcări de învăluire.
- Jumătate din aluatul obținut se transferă în alt castron și se amestecă cu cacaua.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius.
- O tavă sau o formă de chec se unge cu unt/ulei și se tapetează cu făină sau se pune o foaie de copt.
- Pentru un efect marmorat se adaugă aluatul deschis la culoare și apoi cel cu cacao și se amestecă cu ajutorul unei scobitori sau cu vârful unui cuțit.
- Checul se coace la 180 grade Celsius pentru 30 – 40 minute sau până ce trece testul scobitorii.
- După coacere se lasă în tavă până ce se răcește.