Mod De Preparare
Salata Malaga este o salată ușoară de cartofi cu cod și ouă. Contrastul de arome din această salată este unul deosebit.
O salată rapidă, ușor de făcut și extrem de sățioasă.
Cum se prepară salata Malaga – salata de cartofi cu cod
- Cartofii se fierb în coajă. Se scot și se lasă la răcit. Se curăță de coajă.
- Ouăle se fierb 10 minute. Se curăță de acoajă și se dau deoparte.
- Codul se gătește după preferințe. Poate fi fiert sau prăjit.
- Cartofii se taie în bucăți potrivite. Ouăle se taie în sferturi.
- Într-un castron se adaugă cartofii și ouăle.
- Se taie ceapa verde felii și se adaugă și ea în castron.
- Portocala se decojește. Se îndepărtează pielița albă. Pulpe se taie în bucăți mici și se adaugă în castron, peste cartofi.
- Se adaugă în salată și măslinele negre.
- Codul se dezosează, se taie bucăți mari și se adaugă în salată.
- Separat se pregătește un dressing amestecând ulei de măsline, oțet și sare într-un castron mic.
- Dressingul se adaugă peste salată și se amestecă.
- Salata se servește cu chives tocat și piper proaspăt râșnit.