1. Se curăţă dovleacul, se taie bucăţi mai mari şi se pune la fiert în apă cu sare, 10 minute, doar cât să se înmoaie, apoi se scot în sită să se scurgă şi să se răcească. Se taie felii subţiri.
2. Între timp, se curăţă cartofii, se taie cubuleţe şi se pun la fiert ca pentru piure. Spanacul fiert se toacă şi se căleşte în puţin ulei cu ceapa roşie tocată mărunt. Se condimentează cu sare, piper şi boia iute după gust şi se lasă să stea câteva minute la rece.
3. După ce au fiert şi cartofii, se scurg de apă şi se amestecă cu sare, unt, caşcavalul ras şi ouăle bătute. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa piureului de cartofi.
4. Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet şi se aşează un strat de cremă de cartofi, un rând de dovleac, un strat de spanac, dovleac şi se acoperă cu crema de cartofi. Se bagă la cuptor, la foc potrivit şi, după ce s-a copt, se serveşte ornată cu feli de ardei capia şi frunze de pătrunjel.