Calcan cu legume și lămâie

Calcan cu legume și lămâie

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 1,5 kilograme calcan
  • 2 cartofi medii
  • 2 cepe
  • 2 căței usturoi
  • 1 pahar suc de lămâie
  • pătrunjel tocat
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod De Preparare

Calcanul cu legume și lămâie poate fi vedeta unei mese de sărbătoare. Calcanul nu este un pește ieftin, dar este atât de gustos!

Surprinde-ți musafirii de Crăciun sau Revelion cu o rețetă cu adevărat deosebită.

Cum se prepară calcanul cu legume și lămâie

  1. Se curăță și se spală calcanul.
  2. Cartofii se taie felii de o grosime potrivită. Se sărează și se piperează. Feliile de cartofi se așază pe o tavă de cuptor gresată anterior cu ulei.
  3. Ceapa se taie julienne și se așază peste cartofi. Se adaugă și usturoiul pisat și sucul de lămâie. (N.a: în locul sucului de lămâie se poate adăuga supă de pește sau apă).
  4. Peștele se pune peste stratul de legume.
  5. Se preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius.
  6. Calcanul cu legume și lămâie se gătește timp de 30 de minute sau până ce e gata. Dacă lichidul scade prea mult în tavă se mai poate adăuga apă sau supă de pește.
  7. Când calcanul este gata se mută pe o farfurie.
  8. Sosul rămas în tavă se transferă într-o tigaie. Se adaugă pătrunjel tocat și se gătește câteva minute până începe să se îngroașe. Acest sos se poate turna peste calcan sau se poate pune într-o sosieră pentru servit la masă.
  9. Calcanul cu legume și lămâie se poate servi lângă legume la grătar sau lângă o salată.
Evaluează