Mod De Preparare
Biscuiții 100, biscuiții cu unt și brânză sau sărățele 100 sunt, probabil, cei mai cunoscute saleuri printre tinerele mămici. Nu există mămică să nu cunoască această rețetă!
Din doar 3 ingrediente principale se obțin cei mai pufoși și gustoși biscuiți.
Cum se fac biscuiții 100, biscuiții cu unt și brânză
- Untul se dă pe răzătoare.
- Brânza se fărmițează. A se folosi brânză proaspătă scursă bine de zer. Dacă se folosește cașcaval, acesta va fi dat pe răzătoare.
- Într-un bol se amestecă făina, untul și brânza/cașcavalul. Se amestecă până se obține un aluat omogen.
- Aluatului obținut i se dă formă de bila, se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider pentru minim o oră. Pentru biscuiți mai fragezi se recomandă o oră.
- Pe baltul de lucru se presară făină și se întinde alutul cu ajutorul unui sucitor. Se întinde aluatul până se obține grosime de aproximativ jumătate de cm.
- Aluatul se decupează după plac (formă de bastonașe, forme rotunde, steluțe, inimioare etc).
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Biscuiții 100 se pun într-o tavă de cuptor și se ung cu ou bătut. Se decorează cu susan, mac, chimen (după preferințe).
- Biscuiții cu unt și brânză se coc timp de 15 minute (în funcție de cuptorul fiecăruia) sau până se rumenesc frumos.