Mod De Preparare
Pieptul de rață în sos de rodii este una dintre acele rețete festive pe care le poți face de Crăciun sau Revelion.
Rețeta este una rapidă și extrem de ușoară. Carnea de rață este una extrem de gustoasă și suculentă.
Cum se prepară pieptul de rață în sos de rodii
- Partea cu piele a pieptului de rață se crestează în romburi.
- Pieptul de rață se rumenește într-o tigaie la foc mediu-mare. Întăi se rumenește parte cu piele timp de 5 minute pentru a elibera grăsimea.
- Se coace și partea netedă a pieptului de rață timp de 5 minute la foc mediu.
- Se preîncălzește cuptorul la 100 de grade Celsius. Se păstrează pieptul de rață la cald, în cuptor.
- În tigaia în care s-a rumenit pieptul de rață, se rumenește și ceapa tocată mărunt.
- Se adaugă bobițele de rodie și se stropește cu puțin oțet.
- Pieptul de rață se așază pe farfurie și se pune sosul de rodii peste carne.
- Pentru un plus de prospețime, pieptul de rață cu sos de rodii se poate servi și cu bobițe de rodii proaspete.