Mod De Preparare
Checul cu maioneză nu este așa o ciudățenie în lumea gastronomică. Practic, maioneza înlocuiește cu succes ouăle și uleiul din această prăjitură.
Rețeta pentru acest chec este asemănătoare cu orice altă rețetă pentru același tip de produs. Orice gospodină îl poate face!
Cum se prepară checul cu maioneză
- Se amestecă apa cu maioneza.
- Se adaugă zahărul, făina, praful de copt și esența de vanilie.
- Se amestecă bine cu ajutorul unui mixer electric până se obține un aluat omogen.
- Cele trei tipuri de ciocolată se taie grosier cu ajutorul unui cuțit. Ciocolata este opțională.
- Fulgii de ciocolată se adaugă în aluat și se amestecă cu spatula.
- Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, căldură sus și jos.
- Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt.
- Se toarnă aluatul în formă.
- Checul cu maioneză se coace timp de 50 de minute sau până ce trece scobitorii.
- Se pudrează cu zahăr. Se lasă la răcit înainte de a fi tăiat.