Galani di Carnevale sunt gogoșele ce se fac și se consumă în preajma carnavalului de primăvară. Aceste gogoși mai sunt cunoscute și sub numele de chiacchiere, intrigoni, frappe, cenci, bugie, sfrappole, crostoli etc.
Cum se prepară galani di Carnevale – gogoși venețiene
1. Într-un castron încăpător se amestecă în această ordine: făina, ouăle, zahărul, praful de copt, alcoolul, coaja de lpmâaie sarea și untul moale.
2. Aluatul se amestecă întâi cu o furculiță apoi se frământă cu mâinile. Se frământă până se obține un aluat neted și elastic. I se dă forma unei bile, se acoperă cu folie alimentară de plastic și se lasă la odihnit cel puțin o oră.
3. Aluatul se întinde în foaie subțire și se decupează cu o roată dințată dreptunghiuri de aproximativ 10×20 cm.
4. Galani se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos.
5. Se pun pe hârtie de bucătărie și se pudrează cu zahăr.
6. Gogoșelele venețiene se pot servi alături de o cană de ciocolată caldă.