Beignets – gogoși franțuzești în stil New Orleans

Beignets - gogoși franțuzești în stil New Orleans

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: min
  • Timp de gatire: min
  • Gata in: min

Ingrediente

  • 410 g făină
  • 1 linguriță de sare
  • 40 g zahăr
  • 240 ml lapte
  • 5,5 g drojdie uscată
  • 1 ou mărimea L
  • 45 g unt
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră pentru ornat

Mod De Preparare

Beignets sunt gogoși franțuzești extrem de populare în orașul american New Orleans, mai ales în perioada carnavalului Mardi Gras. Cele mai bune beignets se servesc la Café du Monde.

Aceste gogoșele sunt ușor de făcut acasă și se pot servi dimineața la micul dejun sau un pic mai târziu, în cadrul unui brunch alături de o cafea cu lapte.

Cum se prepară beignets – gogoși franțuzești în stil New Orleans

1. Într-un castron încăpător se adaugă 300 g făină, sarea și două linguri de zahăr.

2. Separat, într-un alt castron se adaugă restul de făină, laptele călduț (încălzit la maxim 37 de grade), drojdia și zahărul rămas. Se lasă 5 minute.

3. Oul se adaugă peste amestecul de lapte și drojdie. Rezultatul se adaugă în castronul mai mare în care am amestecat făina cu sarea și zahărul. Se omogenizează.

4. Se adaugă untul topit (călduț, nu fierbinte). Se frământă aproximativ 10 minute, până se obține un aluat lucios, elastic și puțin lipicios. Nu se va mai adăuga făină.

5. Aluatul se modelează într-o bilă și se pune într-un castron uns cu puțin ulei. Se acoperă cu folie alimentară de plastic. Se lasă la crescut circa 2 ore sau până ăși dublează volumul.

6. Într-o tigaie adâncă sau oală se pune ulei în start de câțiva centimetri.

7. Alautul se întinde cu sucitorul pe blatul înfăinat până se obține un dreptunghi de 25×35 cm. Aluatul se taie în 16 dreptunghiuri cu ajutorul unui cuțit. Viitoarele beignets se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.

8. Uleiul se încinge la 170 de grade. Beignets se prăjesc până devin maro-aurii, cam 1-2 minute pe fiecare parte.

9. Gogoșile franțuzești în stil New Orleans se așază pe un șervet de hârtie. Beignets se pudrează cu un strat generos de zahăr cât sunt calde.

Evaluează
1star1star1stargraygray 2.5 / 5 - 3 voturi