Cozonacul cu Nutella este rețeta preferată a prichindeilor familie. E dulce, pufos și ușor de făcut.
Nu se încadrează la rețetele tradiționale de Crăciun sau de Paște, dar e delicios.
Cum se prepară cozonacul cu Nutella
1. Într-un castron încăpător sau în bolul unui mixer cu frămânatare se amestecă laptele, zahărul și untul timp de 5 minute.
2. Se adaugă drojdia sfărmată și ouăle și se amestecă încă 5 minute.
3. Făina și sarea se adaugă în două tranșe și se frământă timp de 12-15 minute sau până devine un aluat omogen și ușor lipicios.
4. Aluatul pentru cozonacul cu Nutella se lasă la dospit la loc cald, ferit de curenți de aer timp de o oră sau până își dublează volumul.
5. Aluatul se întinde sub forma unui dreptunghi cu un sucitor. Se întinde Nutella pe toată suprafața aluatului și se rulează.
6. Se tapetează o tavă de cozonac cu foaie de copt. Se pune aluatul în tavă și se lasă la dospit încă 45 – 60 minute.
7. Se unge cozonacul cu ou bătut.
8. Cozonacul cu Nutella se coace timp de 4 minute la 225 grade Celsius și apoi 200 de grade Celsius până ce trece testul scobitorii.