Pulpa de miel la cuptor cu vin alb este rețeta perfectă pentru Paște. Aroma vinului alb, a usturoiului și a cimbrului și rozmarinului o să-ți cucerească musafirii. Friptura de miel cu vin alb nu trebuie să îți lipsească de pe masa festivă după slujba de Înviere.
Cum se prepară friptura de miel cu vin alb
1. Se pornește cuptorul la 200 de grade Celsius (căldură sus și jos).
2. Se curăță, se spală și se taie cartofii în bucăți potrivite.
3. Bucățile de cartofi se așază într-o tavă de cuptor. Se adaug un strop de ulei, sare și piper.
4. Pulpa de miel se așază peste cartofi după ce a fost crestată. Se sărează și se piperează.
5. Peste pulpa de miel se pun crenguțele de rozmarin și cimbru. Se toarnă paharul de apă și se dă tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
6. Separat, într-un mojar se pasează usturoiul și pătrunjelul. Se adaugă vinul alb și se amestecă bine.
7. Se scoate tava din cuptor și se stropește pulpa de miel cu amestecul de vin alb, usturoi și pătrunjel.
8. Se dă tava din nou la cuptor și se coaboară temperatura cuptorului la 170-180 grade Celsius (căldură sus și jos). Se lasă la copt pentru aproximativ o oră. La jumătatea timpului se întoarce pulpa de miel. Ocazional se va stropi carnea cu sosul din tavă.
9. Pulpa de miel la cuptor cu vin alb este gata când carnea este bine rumenita și gătită în interior.